Furutech e-TP309E NCF

35,495 kr

Slut i lager

Kategori: Brand:

Beskrivning

Med en vikt på hela 3,5 kg är e-TP309E NCF en riktig tungviktare bland fördelardosorna. Furutech inte sparat på något av sitt kunnande eller sina komponenter och byggt en fördelare som håller absolut högsta klass. Det hörs!

Den är en vidareutveckling av e-TP609E och precis som på denna är chassiet även här urfräst ur ett massivt block av aluminium. Locket har en bas av aluminium och är ytterligare dämpat med kolfiber. Fördelaren står stadigt på fyra mycket mjuka gummifötter som är skruvade rakt upp i aluminiumchassiet. Allt för att ge strömförsörjningen en så stabil bas som möjligt.

Egentligen så är konstruktionen identisk med e-TP309E men i NCF-versionen har man lagt till mer dämpning av kontakterna.

De fyra uttagen i e-TP-309E NCF är av högsta klass, man har använt sig av FT-SDS NCF (R) vilka är Furutechs främsta uttag för våra europeiska Schucko-kontakter. Kontaktkroppen som håller alla delar på plats och isolerar dem från varandra är uppbyggd av glasfiberarmerad nylon och i den nya genarationen har man dämpat den med keramiska partiklar och pulveriserat kol i nanostorlek samt ett “aktivt” dämpmaterial, NCF.

NCF-pulver eller Nano Crystal² Formula är ett kristallint material som har två “aktiva” egenskaper. Dels så genererar det negativa joner som elimenerar statiska laddningar och dels så konverterar det vämeenergi till långt infrarött ljus. Dessa egenskaper gör NCF till ett idialiskt material för elektrisk och mekanisk dämpning.

Kontaktblecken i FT-SDS NCF (R) består av 0,5 mm tjock, rodiumpläterad, ren koppar och de greppar stickproppens stift under hela 8 mm. För att se till att hålla fast stickproppen så bra som möjligt, utan att för den delen göra det svårt att sticka i eller dra ur den, använder Furutech en fjäder som hjälper de långa blecken att klämma fast stiftet.

Självklart är samtliga uttagen individuellt justerade och fixerade med Furutechs patenterade Axial Locking System som reducerar resonans med en faktor 10.

Uttagen är stjärnkopplade i fas, neutral och jord för att separera uttagen optimalt och alla kablarna är isolerade med en resonansdämpande slang. Kabeln som förbinder uttagen med nätbrunnen (FI-09 NCF i rodium) är Furutech α-10 kabel med en imponerande kabelarea på 5,5 mm2.

e-TP309E NCF innehåller ingen aktiv strömrening, man förlitar sig helt enkelt på att använda mycket bra komponenter och sätta ihop dem med mycket god precision och stabilitet. Chassiet skärmar effektivt bort RFI (Radio Frequency Interference) utifrån och i botten sitter det ett lager av GC-303 som absorberar och tar hand om den EMI (Electromagnetic Interference) som alstras från kablarna och uttagen inne i lådan.

Alla metalldelar har genomgått Furutechs Alpha-process.