Electrocompaniet Rena S-1

8,990 kr

Kategorier: , Brand:

Beskrivning

EC Living är Electrocompaniets serie av lifestyleprodukter. Serien innehåller streamers och allt-i-ett lösningar med aktiva högtalare och streamers. Tekniken i EC Living hämtas direkt ur Electrocompaniets Classic-serie. Lifestyleprodukter med High-End känsla och bra ljud i kombination med skandinavisk design.

RENA S-1 är en nätverksstreamer med inbyggd DAC för dig som på ett enkelt sätt vill uppdatera din befintliga anläggning med en modern signalkälla till en låg kostnad. Om du vill ha ännu bättre ljud kan du använda Rena S-1 som streamer, ta ut signalen digitalt till en bra DAC, då kan du bygga ett smidigt system för streaming på riktigt hög nivå.

Om du därefter vill kan RENA S-1 kan även kompletteras med den aktiva högtalaren TANA L-1 för att bygga upp ett trådlöst system i flera rum.

Styrapp
RENA S-1 styrs med appen EC Remote (iOS och Android). I EC Remote kan du se eventuella trådlösa högtalare och bestämma vilken roll de olika högtalarna skall ha. Genom att berätta var på ditt nätverk din musik finns så kommer du enkelt åt all din musik i en, sökbar lista.

Streamingtjänster
RENA S-1 stödjer de flesta populära streamingtjänster såsom Spotify Connect, TIDAL, WiMP och Qobuz. Internetradio samt Airplay. I EC Remote väljer du vilka tjänster som skall vara aktiva och registrerar dina användaruppgifter.

Streamer
Tekniken i streamern är beprövad och härstammar från Classic-seriens streamers och ljudmässigt står den inte långt efter Electrocompaniets High-End streamer ECM2. Förutom att streama musik från nätet eller från ditt lokala nätverk så har RENA S-1 även en USB-ingång för att koppla in lagringsmedia, två digitala ingångar (en optisk och en koaxial) samt en digital utgång (koaxial).

Inbyggd DAC
RENA S-1 har en inbyggd DAC som klarar upp till 24-bit/192 kHz och använder 32-bit DSP med Floating Point. Ljudmässigt så står sig den inbyggda DACen väldigt väl och den spelar jämt med, eller bättre än många DACar i prisintervallet 5-10 000. RENA S-1 har en analog Line-utgång i form av ett 3,5 mm miniteleuttag.

WiFi
RENA S-1 använder trådlös kommunikation för att kommunicera med andra högtalare i systemet och för detta behöver högtalarna inte vara ansluten till ett trådlöst nätverk. RENA S-1 har även ett innbyggt WiFi för att kommunicera mot servrar och internet. Detta följer standarden 802.11 AC och innefattar även MIMO.

Chassi
RENA S-1 är uppbygd runt ett stabilt kabinett i aluminium medan ovansidan utgörs av en reptålig glasyta med touchkontroller för volym och på/av.

Tillverkare Electrocompaniet
Modell RENA SL-1
Färg Silver
Anslutning Optisk digital in – Toslink
Koaxial digital in – RCA
Koaxial digital ut – RCA
USB (för lagring)
Stereo line ut (3,5 mm)

Ethernet, 1000 Mbit/s
WiFi 802.11 AC
Upplösning 24-bit/192 kHz
DSD 128 (5,6 MHz)
Format WAV/WAVE, MP3 ,AAC+, Vorbis, AC3, DTS, ALAC, FLAC, APE, WMA, DSD
Streaming TIDAL, Airplay, Spotify Connect, WiMP, Qobuz, Internetradio
Strömförsörjning 220 V / 50 Hz via nätadapter
Bredd 178 mm
Djup 178 mm