Rea!

Bladelius Mimer

34,990 kr 11,990 kr

Demo ex, väggstativ och bomstativ följer med. Full 3års garanti.

Kategorier: , Brand:

Beskrivning

Nätverk:
• 32-bitar/384 kHz support via NAS/USB (coaxial/optisk standard tillåter “bara” 24-bitar/192 kHz)
• Wifi och kabelnätverk
• UPNP support
• NAS support via UPNP
• Tidal klient (alla format, även FLAC )
• Spotify klient (kan aktiveras)
• Airplay
• Multiroom support (kan aktiveras)
• Mjukvaru-uppgraderas via nätverket

• Spellistor: Listor kan göras och mixas mellan olika tjänster. Du kan alltså göra en
mixad spellista med låtar från både Spotify, NAS, USB och Tidal samtidigt.

Mimer – banbrytande försteg med inbyggd Tidal-klient

Att svenske Mikael Bladelius är en fruktansvärt begåvad konstruktör känner nog många Hifi-bekanta till. Hans produkter skeppas världen runt och får ett fint mottagande för sin exceptionella ljudpotential. Nu är det dags att presentera framtiden!

Mimer är, som vanligt förekommande i en Bladlius-konstruktion, ett fullt balanserat försteg med en hel del äss i rockärmen.

Förstegsdelen är helt analog där inte ens digital volymreglering förekommer.

För att minimera jitternivån förekommer både avancerad buffring och omklockning av digitalsignalen. Just denna teknik/process är det väldigt få konstruktörer som behärskar till fullo. Micke Bladelius är en av dem! Detta innebär att när musiksignalen når till DAC-chippen är jittret ultralågt, obereonde av hur högt jittervärde den inkommande signalen har.

Nätdelen är en helt omgenererad sådan, som är extremt tyst och i princip brusfri. Detta är extremt viktigt om man vill uppnå ett rent och högupplöst ljud. Nätdelen arbetar med att omvandla inkommande 12V DC till växelström och sedan tillbaka till DC via en mycket påkostad konstruktion. Absolut High-End klass.

Appstyrning


Själva musiken kan styras med Upnp-app t ex Bubble upnp som finns att hämta gratis. För att byta ingång och inställningar m m görs detta med direkt på touch-displayen och det finns massa inställningar för att göra maskinen lite mer “personlig”.

Hämtat från Wikipedia

Mimer var i nordisk mytologi en jätte som bevakade Mimers brunn, vishetens källa, vid världsträdet Yggdrasils rot. Yggdrasil hade tre rötter, och Mimers brunn låg under den rot som ledde till Jotunheim. Den som drack ur Mimers brunn kunde se och höra allt som hade hänt och allt som skulle ske. Mimer som drack varje dag var därför mycket kunnig i vad som hände i världen. Oden offrade sitt ena öga för att få en klunk, och kunde därefter se allt som hände i världen.

Mimer och hans syster Beisla härstammar direkt ifrån Ymer. Mimer fick sju söner.