Sennheiser HDVA 800

19,580 kr

Endast 1 kvar i lager

Beskrivning

För första gången lanserar nu Sennheiser en förstärkare för dynamiska hörlurar och erbjuder därmed det perfekta Sennheiser-ljudupplevelsen. Den digitala HDVD 800 har en helt symmetrisk layout och samplingsfrekvenser upp till 24 bit/192 kHz för att garantera en oöverträffad lyssningsupplevelse. Den passar också perfekt med Sennheisers HD 800, HD 700, HD 650 och HD 600 high-end hörlurar.
De enastående egenskaperna hos HDVD 800 inkluderar en välbalanserad ljudbild, maximal precision och en imponerande rumskänsla. Denna avancerade hörlursförstärkare har en helt symmetrisk layout för att användas med analoga ljudkällor, och kan på så sätt garantera en absolut symmetrisk signalöverföring från ljudkälla till hörlurar. För att kunna användas med digitala källor är förstärkaren utrustad med förstklassiga Burr-Brown D/A-omvandlare, som konverterar digitala ljuddata till analoga signaler med en upplösning på 24 bitar och samplingsfrekvens upp till 192 kHz. Det gör det möjligt för HDVD 800 att överföra hela frekvensspektrumet från avancerade high-end ljudkällor utan att tappa några frekvenser.

Förstklassig teknologi, förstklassigt ljud

Signalbehandlingen i HDVD 800 är helt symmetrisk. Det innebär att inte bara signalen in i förstärkaren är symmetrisk, utan även utsignalen, och därmed kopplingen till hörlurarna. “Den helt symmetriska principen kompenserar effektivt för störningar och distorsion. Ljudet blir därför mycket tydligare, eftersom den totala harmoniska distorsionen minimeras”, förklarar Axel Grell, Sennheisers Senior Acoustical Engineer. Sennheiser levererar specialgjorda kablar för symmetrisk anslutning av hörlurarna. Hörlurarna kan emellertid även anslutas med hjälp av en vanlig 6,3 mm telekontakt. Utöver de symmetriska ingångarna har HDVD 800 en asymmetrisk ingångskontakt; inkommande signaler omvandlas till symmetriska innan vidare signalbehandlig äger rum. Digitala källor ansluts på baksidan av enheten via AES/EBU-, S/PDIF- (optisk och koaxial) eller USB-kontakter. USB 2.0-ljudstandarden erbjuder 24-bitars dataöverföring vid 192 kHz.*

För att till fullo kunna utnyttja ljudpotentialen hos HDVD 800 med vilken ljudkälla som helst, ger en gain-kontroll i form av en vridomkopplare på enhetens baksida en smidig anpassning av förstärkarens utsignal till ljudingångens spänning. Detta garanterar att det dynamiska omfånget kan utnyttjas till fullo.

Högsta kvalitet i varje detalj

En glaspanel inbäddad i förstärkarens aluminiumhölje visar tydligt den höga kvalitén hos HDVD 800:s interiör. Utvalda komponenter och avancerade kretslösningar utlovar en ultimat lyssningsupplevelse. Vridpotentiometern är mekaniskt kopplad till volymkontrollen med en 150 mm lång axel. Denna ovanligt långa potentiometeraxel gör att signalvägen mellan ljudkälla och potentiometer kan hållas mycket kort, och på så sätt förhindras eventuella störningar hos signalen. Högkvalitetskomponenter (Alps RK 27 quad) garanterar att volymen kontrolleras med maximal precision och en fin vridkänsla. Genom glaspanelen kan man även se kylelementet, ljudreläet och otaliga MELF-motstånd i förstärkaren.

Lika stor vikt har lagts på exteriören. Både höljet och volymkontrollen, såväl som vridomkopplaren för val av ljudkälla, är gjorda av eloxerad aluminium, medan frontpanelen på höljet och kontrollerna är frästa ur massivt material. HDVD har utvecklats och formgivits i Tyskland, och den senaste medlemmen av Sennheisers high-end-serie tillverkas även där.

Tekniska Data

Mått och vikt
BxHxD (mm) ca. 216x55x324
Vikt (kg) 2,2

Strömförsörjning
Inspänning 100..240 V AC / 50..60 Hz
Strömförbrukning < 30 VA

Ljudingångar

Analog ingång (XLR-3)
Max. Ingångsspänning (symmetrisk, eff) 20 dBV
Ingångsimpedans 10 kOhm

Analog ingång (RCA)
Max. inspänning (eff) 14 dBV
Ingångsimpedans 10 kOhm

Digital SPDIF (RCA)
Max. samplingsfrekvens 192 kHz (AES3-kompatibel)
Max. upplösning 24 bitar

Digital SPDIF (TosLink)
Max. samplingsfrekvens 88.2 kHz (AES3-kompatibel)
Max. upplösning 24 bitar

Digital AES/EBU (XLR-3)
Max. samplingsfrekvens 192 kHz (AES3-kompatibel)
Max. upplösning 24 bitar

USB (USB-B)
USB Standard USB 2.0 / USB 3.0
USB audio class USB Audio 2.0

Audio data
Frekvensomfång 0.3 Hz to 100 kHz (-3 dB)
Total harmonisk distorsion < -110 dB (1 kHz / maximum gain)